FreeCinema

Follow us
30.0613:00

Το FREE CINEMA (σε) πάει Ταινιοθήκη της Ελλάδος.


Οι καλοκαιρινές προβολές συνεχίζονται στο από κάθε άποψη προσεγμένο σινέ Λαΐς, στην ταράτσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. Το FREE CINEMA, μέγας υποστηρικτής των θερινών κινηματογράφων, παρουσιάζει το πρόγραμμα του μήνα Ιουλίου και σου δίνει την ευκαιρία να κερδίζεις διπλές προσκλήσεις για όλα τα φιλμ που θα προβληθούν εκεί, κάθε εβδομάδα!

Ειλικρινά, αγαπώ τα θερινά σινεμά. Σε αυτά… μεγάλωσα κι έμαθα κινηματογράφο. Συμπτωματικά, από εκεί αλλά και από τις τακτικές προβολές της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, από την εποχή που το Embassy του Κολωνακίου φιλοξενούσε τις προβολές της μηνιαία. Σήμερα, η Ταινιοθήκη έχει τη δική της μόνιμη στέγη, μετά από ένα μεγάλο διάστημα περιπετειών: τον κινηματογράφο Λαΐς (Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134 – 136), στο Γκάζι.

lais-therinos 1

Το θερινό σινεμά του Λαΐς είχε ξεκινήσει τη λειτουργία του το 1948, αλλά έκλεισε το 1975, μην αντέχοντας τον ακόμη πιο λαϊκό σε θεάματα ανταγωνισμό της τηλεόρασης. Η ταράτσα του αποτελεί την αναδιαμόρφωση του παλιού εκείνου θερινού κινηματογράφου, που λειτουργούσε στο δώμα του κτιρίου. Εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2010, έχει έκταση 700 περίπου τ.μ. και χωρητικότητα 250 θέσεων, με ανεξάρτητη είσοδο από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ ξεχωρίζει από πολλά θερινά σινεμά της Αθήνας για το επίπεδο προβολής και τον προσεγμένο του ήχο, στοιχεία στα οποία έδινε ανέκαθεν βάρος η Ταινιοθήκη.

lais-therinos 5

Από τον φετινό Ιούλιο, το FREE CINEMA ξεκινά μια πιο ενεργή συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, συστήνοντας στο κοινό το πρόγραμμα των θερινών προβολών της (αρχικά) και δίνοντας την επιπλέον δυνατότητα σε μερικούς από εσάς να κερδίζετε διπλές προσκλήσεις για τις παραστάσεις (ανεξαρτήτως ώρας) της Δευτέρας. Περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό μέσα από την page του FREE CINEMA στο Facebook, κάθε εβδομάδα.

Ας δούμε, λοιπόν, τι παίζει η Ταινιοθήκη μέσα στον Ιούλιο, με σειρά εμφανίσεως και αντίστοιχη πρεμιέρα του κάθε φιλμ τις Πέμπτες, παραδοσιακά…

MONEY MONSTER GR posterLa Belle Saison-GR-posterThe-Godfather-greek-posterBone Tomahawk_gr posterDie Angst des Tormanns beim Elfmeter_GR posterAN AMERICAN FRIEND - GR poster

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος βρίσκεται στον κινηματογράφο Λαΐς (Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134 – 136), στο Γκάζι. Η τιμή του εισιτηρίου για κάθε προβολή είναι 7 ευρώ (κανονικό) και 5 ευρώ (για ανέργους, φοιτητές, ηλικίες άνω των 65, δασκάλους / καθηγητές και τα μέλη της Μικρής Λέσχης).