FreeCinema

Follow us
17.0412:30

«Star Wars: The Force Awakens»: Γίναμε πάλι παιδιά!


Το δεύτερο teaser trailer από την έβδομη ταινία της «Star Wars» saga έφερε ρίγη χαράς στους παλαιότερους fans και θύμισε ξανά τη δύναμη του «παραμυθιού» που μας παρέσυρε στη μεγάλη οθόνη το 1977. Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό δεν το λες, αλλά το καινούργιο υλικό «μίλησε» στο παιδί μέσα μας…

Τα λόγια είναι περιττά. Μετά από το σαφώς πιο «controversial» και προβλέψιμα προσφερόμενο για κανιβαλισμό πρώτο teaser του «Star Wars: The Force Awakens», το studio του Τζορτζ Λούκας παρουσίασε ένα δεύτερο… teaser trailer και πάλι, κρατώντας το «βαρύ πυροβολικό» για αργότερα, μιας και το νέο φιλμ αργεί ακόμη (24 Δεκεμβρίου στη χώρα μας, σε διανομή της εταιρείας Feelgood). Πάμε να δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι έκλεψε την προσοχή μας αυτή τη φορά…

ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΘΡΥΨΑΛΑ

Star Wars The Force Awakens - trl2 2

Το πεσμένο και χωμένο στη γη Star Destroyer κάνει την πρώτη σύνδεση με το θρυλικό παρελθόν της διαστημικής saga, μαζί με την πανέμορφη μελωδία του Τζορτζ Λούκας που συνοδεύει το πλάνο. Η ακόλουθη ατάκα («The Force is strong in my family…») και η συνέχειά της μας είναι γνώριμη από το παρελθόν, αλλά μπερδεύει λίγο ως ακουστικό «flashback». Είναι η φωνή του Λουκ. Αυτοί εδώ που… μισοβλέπουμε, όμως, ποιοι είναι; Έχει μεγαλώσει το σόι (και πόσο…);

ΝΤΑΡΘ, ΖΕΙΣ;

Star Wars The Force Awakens - trl2 3

Το λιωμένο κράνος και η μάσκα του Νταρθ Βέιντερ. Ποιος τα σηκώνει στα χέρια του; Τι θέλει να μας πει; Η φωνή του αφηγητή που ακούγεται κάνει αναφορά στη Δύναμη που έχει ο πατέρας αυτής, όχι τη Δύναμη που… «είχε»!

ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ…

Star Wars The Force Awakens - trl2 2

Ξέρουμε πως το ένα χέρι του Λουκ Σκαιγουόκερ μας έχει αφήσει χρόνους από την εποχή της «Αυτοκρατορίας Αντεπιτίθεται». Μπορεί να είναι δικό του το (μηχανικό) χέρι που ακουμπά τον R2-D2;

PASSING THE TORCH

Star Wars The Force Awakens - trl2 3

Wtf? Το blue lightsaber του Λουκ (δεν είχε πέσει στο κενό, στην «Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται»😉 πασάρεται από άγνωστο μη γήινο πλάσμα σε… γυναικείο χέρι; Το θέμα της κληρονομικότητας είναι έντονα αισθητό στο «Star Wars» και, προφανώς, το νέο φιλμ μας περνάει σε μια επίσης νέα γενιά χαρακτήρων, πιθανότατα απογόνων κάποιων από τους παλιούς, αγαπημένους μας ήρωες. (Έχει παιδί ο Λουκ;)

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Star Wars The Force Awakens - trl2 4

Πυκνή βλάστηση; Ποτάμια; Που διάβολο πετάνε αυτά τα X-Wing; Ποιος πλανήτης να είναι αυτός; Είπα να ρωτήσω…

ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!

Star Wars The Force Awakens - trl2 5

Ναι! Η «πέτρα του σκανδάλου» από το πρώτο teaser είναι και πάλι εδώ, αλλά αυτή τη φορά κάνει μια ελάχιστη, φευγαλέα εμφάνιση και μπορεί να σου διαφύγει. Μετά από τόσο viral κράξιμο, έβαλαν και πάλι πλανάκι με το… «σταυρωτό» lightsaber! Ακολουθεί και μια σύντομη επίδειξη της μάσκας του Κάιλο Ρεν (διότι δείχνει cool, τύπου… Daft Punk – χα!).

Star Wars The Force Awakens - trl2 6

NEW REPUBLIC

Star Wars The Force Awakens - trl2 7 Star Wars The Force Awakens - trl2 8

Νέο Imperial logo, νέο look στους Troopers, προφανώς και νέος Αυτοκράτορας. Φαίνεται αχνά μια ηγετική μορφή, στο βάθος ψηλά. Ποιος μπορεί να είναι, διάβολε! Οι επαναστάτες ανέλαβαν την εξουσία; Εάν ναι, ποιοι είναι οι νέοι… κακοί; Και γιατί στη συνέχεια βλέπουμε TIE Fighters να χτυπάνε Troopers; Μπέρδεμα!

Star Wars The Force Awakens - trl2 9

«ΒΡΑΧΗΚΕΣ» ΛΙΓΟ ΤΩΡΑ;

Star Wars The Force Awakens - trl2 10 Star Wars The Force Awakens - trl2 11

Νέο Star Destroyer! Και ένας Chrome Trooper (ή κάτι σημαντικότερο;)! Σκηνογραφικές λεπτομέρειες που παραπέμπουν στο εσωτερικό του Death Star! Και κάτι… βραχώδες αριστερά; (Σταμάτα να χοροπηδάς, πιο κάτω γίνεται καλύτερο!)

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ!

Star Wars The Force Awakens - trl2 12

Μανούλα! Το Millennium Falcon! (Γδούπος από πέσιμο.) Εεε… Ο Chewbacca κι ο Χαν Σόλο! «We’ re home…»! (Ασθενοφόρα!)

Star Wars The Force Awakens - trl2

Από εδώ και πέρα, πας ξανά στη video gallery (πάνω δεξιά) και πατάς το play… όσες φορές αντέχει το YouTube. Περισσότερα από 17.000.000 views μέσα σε λίγες ώρες, μέχρι αυτή τη στιγμή… Η Δύναμη επέστρεψε.

Star Wars Episode VII - The Force Awakens logo