FreeCinema

Follow us
27.0211:00

«Quotes, Lines & Lyrics»: Μια έκθεση… με λόγια.


Εμβληματικές ατάκες του σινεμά μετατρέπονται σε pop art; Να μια «πρόταση στην οποία δεν μπορείς να αρνηθείς». Περισσότεροι από 70 καλλιτέχνες δημιουργούν την έκθεση «Quotes, Lines & Lyrics» και… βάζουν λόγια στα έργα τους!

Ο κινηματογράφος είναι γεμάτος ατάκες που όχι μόνο προσφέρουν δράμα, συγκίνηση, ξεκαρδιστικό γέλιο ή / και τρόμο στον καθένα μας αλλά αποδεικνύονται και το πιο αποτελεσματικό μέσο για την υστεροφημία μιας ταινίας και την οριστική καθιέρωσή της στο κινηματογραφικό πάνθεον. Μερικές φορές, μάλιστα, αποκτούν και τη σίγουρη θέση τους ανάμεσα στις καθημερινές συζητήσεις των περισσότερο αφοσιωμένων θεατών!

Quotes-Lines-Lyrics

Η Hero Complex Gallery του Λος Άντζελες όχι μόνο φαίνεται να συμμερίζεται αυτή την άποψη αλλά εμφανίζεται και αποφασισμένη να το αποδείξει με μια ολόκληρη έκθεση, η οποία, παίρνοντας αφορμή από συγκεκριμένες κινηματογραφικές στιχομυθίες, συγκεντρώνει έργα που αποτυπώνουν καλλιτεχνικά μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες που ακούσαμε έως και πρόσφατα στη μεγάλη οθόνη. Από τα «Goonies» και το «Αποκάλυψη Τώρα» μέχρι το «Θα Χυθεί Αίμα» και το «Κάτω από το Δέρμα», η έκθεση ευελπιστεί να ρίξει φως στο σκοτάδι περίπλοκων κινηματογραφικών χαρακτήρων και να δώσει μια καλλιτεχνική υφή στις εικόνες που συνόδευσαν τα λόγια, δημιουργώντας έργα που ζουν και αναπνέουν μέσα από αισθητικά διαφορετικές τεχνοτροπίες.

Ήδη από σήμερα, 27 Φεβρουαρίου, οι τυχεροί που θα βρίσκονται στο Λος Άντζελες μπορούν να επισκεφτούν τον χώρο και να απολαύσουν με τα μάτια τους αυτό το δημιουργικό αμάλγαμα, όμως, ευτυχώς, όλοι εμείς οι υπόλοιποι, λιγότερο προνομιούχοι φίλοι της τέχνης, μπορούμε να θαυμάσουμε έστω ηλεκτρονικά μερικά από τα έργα που απαρτίζουν την έκθεση με γενικό τίτλο «Quotes, Lines & Lyrics». Μερικά από αυτά, δε, θα γίνουν διαθέσιμα για ηλεκτρονική πώληση από τις 28 Φεβρουαρίου.

Δες στη συνέχεια μερικές από τις συμμετοχές του project (πατώντας πάνω στις εικόνες για υψηλότερη ανάλυση στις φωτογραφίες) και ανακάλυψε για άλλη μια φορά τη μαγεία του κινηματογράφου, μέσα από ένα διαφορετικό καλλιτεχνικό πρίσμα. Μπορείς να το θεωρήσεις και… «μια αποστολή από τον ίδιο τον Θεό».

Angel Heart Apocalypse-Now-by-Roby-Amor Back-to-Future-by-Male-Cuellar Blues-Brothers-by-Casey-Callender Breaking-Bad-Erin-Gallagher Drive Print Forrest Gump Goonies-by-Mr-The-Sanders Jurassic-Park-by-Mikey-Mann Lebowski-by-Mike-Bell NIGHTCRAWLER-by-Adam-Cockerton Office-Space-by-Paul-Ainsworth Pulp Fiction Schwarzenegger-by-Matt-Needle superman-here for a reason V3 The Fugitive Under-the-Skin-by-Martine-Johanna