FreeCinema

Follow us
26.099:30

The Posters Ensemble: Part 14


Αγαπάμε τις ωραίες αφίσες κάθε καινούργιας κυκλοφορίας. Αγαπάμε, επίσης, τις καλλιτεχνικές αφίσες που τιμούν παλαιότερες, κλασικές ταινίες του κινηματογράφου. Συνδυάζοντας και τα δύο, το FREE CINEMA σε ξεναγεί στα καλύτερα posters που κυκλοφόρησαν εκεί έξω αυτές τις μέρες.

Οι λεπτομέρειες ακόμα μπορεί να είναι άγνωστες, όμως, το σίγουρο είναι πως το «Interstellar» θα είναι ένα επικό διαστημικό ταξίδι προς το άγνωστο για την επιβίωση της Γης, όπως το οραματίστηκε ο πάντα φιλόδοξος αλλά και… επικίνδυνα μεγαλομανής Κρίστοφερ Νόλαν. Οι νέες αφίσες της ταινίας, οι οποίες διαδέχτηκαν την αρκετά κρυπτική διάθεση του πρώτου poster, μας ταξιδεύουν σε κόσμους εξωγήινους και άκρως εντυπωσιακούς, δίνοντας την αίσθηση πως το φιλμ είτε θα είναι ένα υπαρξιακό αριστούργημα είτε ένα εφετζίδικο… κενό. Όσο ελπίζουμε για το πρώτο, όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες έχουν αρχίσει να εμπνέονται από αυτό το κοσμικό ταξίδι προς το ίδιο το μέλλον της ανθρωπότητας.

interstellar-banner interstellar-official-01 interstellar-official-02 interstellar-official-03 interstellar-official-04 interstellar-official-05

Στις 28 Οκτωβρίου, η Criterion κυκλοφορεί για πρώτη φορά ολόκληρη τη φιλμογραφία του Ζακ Τατί σε DVD και Blu-Ray, συμπεριλαμβάνοντας και επτά μικρού μήκους δημιουργίες τού πολυτάλαντου ηθοποιού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου, τονώνοντας ακόμη περισσότερο τη συλλεκτικότητα της έκδοσης. Για τις ανάγκες τής κυκλοφορίας, το κάθε φιλμ απέκτησε ένα ξεχωριστό, ολοκαίνουργιο εξώφυλλο, που συνδυάζει την ειρωνεία της οπτικής τού Τατί με την παιχνιδιάρικη, σκωπτική του διάθεση. Όλα μαζί, δημιουργούν την περίληψη του υπέροχου κόσμου των ταινιών του και δημιουργούν μαζική υστερία για την απόκτηση του box-set (ο Φραγκούλης ουρλιάζει στο βάθος…), το οποίο παραδόξως διατίθεται σε όχι και τόσο παράλογη τιμή.

Tati-completeTati-jour-de-fete Tati-mon-oncle Tati-monsieur-hulot's-holiday Tati-parade Tati-playtime Tati-traffictati-durieux

Η Mondo δεν κατεβάζει ποτέ ταχύτητα και πάντα φροντίζει να παράγει αφίσες που εντυπωσιάζουν, αντλώντας έμπνευση τόσο από σύγχρονες πολυσυζητημένες κυκλοφορίες («Μεγαλώνοντας», «Φύλακες του Γαλαξία») όσο και από κλασικά φιλμ, που δε χάνουν στο ελάχιστο την αξία τους, παρά το πέρασμα του χρόνου («Τα Πουλιά», «The Goonies», «Ο Λαβύρινθος του Πάνα»). Ανάμεσά τους, κι ένα ντελιριακό poster για τον «Αφρό των Ημερών» του έτσι κι αλλιώς υπερ-ρεαλιστικού Μισέλ Γκοντρί, που ίσως είναι ό,τι πιο όμορφο έχουμε δει τελευταία στην κατηγορία «θέλω να το κρεμάσω στον τοίχο μου αλλά για να το αγοράσω πρέπει να πουλήσω το σπίτι μου».

Back to the future III Borgman-mondo boyhood-mondoJock-Pans-LabyrinthKilian-Eng-Ghost-in-the-Shell mood-indigo-mondoMatt-Taylor-Sunset-Overdrivesorcerer-mondo the-birds-mondo the-goonies-mondoTyler-Stout-Guardians-of-the-Galaxy-variant-picmondo-heavy-metal

Το… Ερωτικό Φεστιβάλ του κινηματογράφου Praha Kino στη Βαρσοβία βάλθηκε να αποκαλύψει την ερωτική πλευρά μερικών από τους πιο χαρακτηριστικούς ήρωες της μεγάλης οθόνης και να αποδείξει ότι παντού μπορείς να βρεις… σεξουαλικά υπονοούμενα, είτε πρόκειται για ένα κομιξάδικο blockbuster με superheroes, είτε για ένα iconic θρίλερ, είτε για μια διαχρονική κωμωδία, που έτσι κι αλλιώς βασιζόταν στο sex appeal της πρωταγωνίστριάς της. Αν σε ψήνει το γενικό poster της διοργάνωσης, ανακάλυψε εδώ και τις υπόλοιπες, όχι και τόσο υπαινικτικές αφίσες. Σεμνά, όμως.

General poster

Με τα Φεστιβάλ Βενετίας και Τορόντο να έχουν πρόσφατα ολοκληρωθεί και τη μηχανή του Χόλιγουντ να έχει βάλει ήδη μπροστά την προωθητική μηχανή για τις κυκλοφορίες των επόμενων μηνών, το διαδίκτυο κατέκλυσαν δεκάδες αφίσες από φιλμ που παρακαλούσαν για λίγη προσοχή. Ανάμεσά τους, αναμενόμενα κλέβουν την παράσταση ξανά τα ευφάνταστα posters των ταινιών τρόμου «Horns», «Tusk» και «The Babadook» (προετοιμάζοντάς μας, ενδεχομένως, για νέες απογοητεύσεις;), τα απόλυτα καλλιτεχνικά posters των «The Cut» και «Metamorphoses» (μακάρι οι ταινίες να ήταν εξίσου καλές), αλλά και οι άκρως πολύχρωμες αφίσες για τους «Υπερέξι», το πιο δυνατό χαρτί της Disney για την χειμερινή σεζόν.

Big-hero-6-1 Big-hero-6-2 Birdman Frank Fury Good kill Horns-1 into the woods Men, women and children metamorphoses Mr Turner Nightcrawler Shelter The babadook the cut the imitation game the-disappearnce-of-eleanor-rigby-1 the-disappearnce-of-eleanor-rigby-2 Tusk-1 Tusk-2 tusk-3 Whiplash

Υ.Γ. Και μην ξεχνάς να πατάς και πάνω στις εικόνες, μεγαλώνουν κιόλας (duh!).

TAGS: