FreeCinema

Follow us
25.0911:15

The art of «Interstellar».


Εναλλακτικές όψεις μιας φανταστικής διαδρομής ή απλά καλλιτεχνικοί ευσεβείς πόθοι; Προετοιμάσου για το άγνωστο ακόμη ταξίδι του «Interstellar» με την αρτίστικη βοήθεια μερικών από τους πιο ταλαντούχους γραφίστες εκεί έξω!

Μπορεί ακόμα, παρά το και το τρίτο trailer, να μη γνωρίζουμε καν τι ακριβώς αφορά το «Interstellar» του Κρίστοφερ Νόλαν, αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι η καλλιτεχνική κοινότητα δεν έχει αρχίσει ήδη να… οραματίζεται τι μπορεί να υπάρχει εκεί έξω, το οποίο ωθεί το χαρακτήρα του Μάθιου ΜακΚόναχεϊ να αφήσει Γη και οικογένεια και ν’ αρχίσει τις διαγαλαξιακές αναζητήσεις.

Αναμενόμενα, με τη μυστικότητα του όλου project να έχει χτυπήσει κόκκινο, οι καλλιτέχνες έμειναν με κύρια πηγή έμπνευσης την ηγετική μορφή του ΜακΚόναχεϊ και το άγνωστο του διαστήματος, το οποίο παραδοσιακά αποτελεί έναν εντυπωσιακό καμβά δράσης και δίνει εύκολα την καλύτερη αφορμή για άφθονους υπαρξιακούς προβληματισμούς, όπως απέδειξε ο… θείος Κιούμπρικ. Το Blurppy άρπαξε, λοιπόν, την ευκαιρία και προκάλεσε την δημιουργικότητα των αγαπημένων του καλλιτεχνών, ζητώντας τους να παραδώσουν μερικές εναλλακτικές αφίσες για την ταινία, χωρίς να γνωρίζουν σχεδόν τίποτα για την υπόθεσή της!

Το τελικό αποτέλεσμα διατηρεί το μυστήριο του «Interstellar», όμως δίνει την ευκαιρία στους δημιουργούς να εστιάσουν σε μερικές κρίσιμες παραμέτρους της ιστορίας, όπως τη μοναχικότητα των ηρώων, το ταξίδι χωρίς επιστροφή, και την οικογένεια που μένει πίσω, όπως εκείνοι την αντιλαμβάνονται μέσα από την οπτική τους. Ιδιαίτερα το τρίπτυχο που παρουσίασε ο πάντα πρωτότυπης οπτικής Doaly, προβάλλει ιδανικά την κληρονομιά ολόκληρου του εγχειρήματος μέσα από μια σειρά κονκάρδων και… γραμματοσήμων, που τονίζουν τη γενναιότητα αλλά και τη ματαιότητα όλων των εμπλεκόμενων.

interstellar by Doaly 01 interstellar by Doaly 02 interstellar by Doaly 03 interstellar by Doaly 04

Δες στη συνέχεια τις υπόλοιπες αφίσες και προετοιμάσου για ολόκληρη την αλήθεια στις 6 Νοεμβρίου, ημερομηνία την οποία η ταινία θα κυκλοφορήσει και στις ελληνικές αίθουσες από την εταιρεία Village. Α, και μην ξεχνάς να πατάς πάνω στις εικόνες για να απολαύσεις σε πλήρες μέγεθος τη… διαστημική εμπειρία. «Το τέλος της Γης δεν θα είναι και το τέλος το δικό μας», μήπως θα έπρεπε κι εσύ να ξεκινήσεις να ετοιμάζεις αποσκευές;

intestellar by John Aslarona
John Aslarona

interstellar by Harlan Elam
Harlan Elam

interstellar by Rodolfo Reyes
Rodolfo Reyes

interstellar by Joe Vetoe
Joe Vetoe

interstellar by Kaz Oomori
Kaz Oomori

interstellar by The Dark Inker
The Dark Inker

interstellar by Orlando Arocena 02 interstellar by Orlando Arocena
Orlando Arocena

interstellar by Simon Delart
Simon Delart

interstellar by Matt Needle
Matt Needle

interstellar by Andy Fairhurst
Andy Fairhurst

interstellar by Daniel Nash
Daniel Nash

interstellar by Ben Mcleod 02 interstellar by Ben Mcleod
Ben Mcleod

interstellar by Richard Davies
Richard Davies

interstellar by Luke Butland
Luke Butland

intestellar by Ben Whitesell
Ben Whitesell